Przepis standardowy ;-) Ciasto: 250g mąki, +-10g drożdży, +-2/3 szklanki wody , niepełna łyżka oliwy, sól, cukier. Ilość ciasta idealna na jedną blachę. Sos: Przecier pomidorowy, zioła wedle uznania. Dodatki na pizze w zależności od tego co mam pod ręką. Grunt, że zawsze znajduję się spora ilość mięsa :-). Piekarnik rozgrzany do 200°C, góra/dół, [...]
Zdjęcie nie moje niestety ;-) ja jak robię swoja lazanie to poprostu miesa miele z woła sam, do tego pomidory ziola itd. + przepis na sos beszamelowy z neta i jakos wychodzi ;-)
z mąki ryżowej wychodzi niezły zagęstnik. Przynajmniej tak robię z gulaszem. Choć częściej ładuję do niego tyle samo cebuli, co mięsa i jak cebula się rozpadnie to powstaje fajny sos. Tyle, że potem może być problem z życiem towarzyskim
[...] do szkoły troche orzechów (jakich)? Posiłek 3 (szkoła) ok. 13:00 (przerwa) To samo co powyżej. Posiłek 4 (przedtreningowy) 15:30 Pierś z kurczaka, ryż (dodawać do tego sos jakiś czy na sucho?) Pierś gotować, czy można smażyć na oliwie z oliwek? Wogóle polewać jedzenie oliwą? Ser chudy (półtłusty) z śmietaną i mlekiem/ jogurtem naturalnym i [...]
Po co z przecieru? Kup puszke lub dwie pomidorow w puszce, zetrzyj czosnek do tego i daj jakas papryczke np chilli. Pozniej zmiel to blenderem i masz zaj**isty sos. Dwie puszki wystarczaja mi na 500g miesa.
[...] odrobina ostrovi obiad szkolyn 200g ziemniakow itp 100-150 gram jakiegos miesa/ryby obiad w domu pdobonie kolacja lzejszy posilek kolacja zazwyzaj twarog nieraz tunczyc w sos wlasnym+ oliwa z oliwek unikanie slodyczy itp jedzenie reguralne co 3 godziny po treningu zawsze gainer1+bialko > 40b 80ww wszystko biore na oko i obliczamile czego mi [...]
[...] miala wtedy w miare wygodne miejsce do machania nia. Fajnie, ze bedziemy nadal razem};-) Moje miski z wczoraj i na dzis. Kcal nie dociagniete do 1500 bo wczoraj wylizalam sos - galaretke po pieczeniu miesa (nie moglam sie oderwac od niej) a dzis mam jeszcze rosol i ni jak to wpisac do tabeli. [...]
[...] farfalle, cebula, marchew, seler naciowy, szafran, oliwa z oliwek, sol morska, pieprz ziolowy Drugie danie: Kawałek 150g antrykota z solą, pieprzem, sambalem zgrilowany po 30 sek na kazdej stronie, a pozniej pieczony do 55 stopni miesa w srodku+ sos miodowo-kawowy+ brązowy ryż Deser: Pancakes z 3 jaj, 2 bananow, jabłka i nutellą
Z tego wzoru wychodzilo mi 4600kcal:) Czyli miesa moge z 250g na 200g w porcji przygotowac? To by rozwiazalo sprawe. Moge wywalic szynke i bulke. Ograniczyc sos pomidorowy. Warzywa i owoce preferowalbym w formie przekasek, nie chce mi sie tego wprowadzac do garow. Ktore warzywa i/lub owoce polecacie? W jakich ilosciach? Zmieniony przez - [...]
[...] w ramach areo po treningu?? Dieta Śniadanie: jajecznica na maśle, warzywa, chleb żytni II posiłek: kanapki ze schabem Przed treningiem: ryż, kura, mieszanka chińska, sos pomidorowy Po treningu: ryż, kura Przed snem: odzywka białkowa Trening A1.Przysiad ze sztangą z tyłu 8x80kg 8x80 8x80 A2.Wykroki ze sztangietkami 13x9kg 13x9 13x9 [...]
[...] kaszy jaglanej, na maśle klarowanym . Podbijesz makrosy i masz pełnowartościowy posiłek . Omlet można i na zimno szamać . Sardynki w oleju to chyba średni pomysł , sos Tao Tao też, no i warzyw innych niż korzeniowe i strączkowych nie wliczamy do miski . Mało masz mięsa wszelakiego . Zmieniony przez - justyna28 w dniu 2015-10-06 19:26:40
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Jeśli Ci np zalezy na sylwetce w te wakacje to redukuj do połowy maja czerwca, no chyba że się uporasz do maja, potem delikanie masować z głową. Jeśli sos jest naturalny mięsa to spokojnie mozna jeść, myślałem że jakieś z torebek robisz.
nadyjka sosu sojowego uzywam sporadycznie jak mam smaka na ,,cos,, po chinsku... wole dodac to do mieszanki warzyw i miesa, zrobic sama w domu niz sie ,,take away,, nawpi..... swoja droga jak zrobic samemu sos sojowy:-?
za to po z grillowaniu takiego mięsa pieprzą całe starania dorzucając do niego sos majonezowy ot co podobnie z salat barami, niby zdrowe bo sałatki, a w każdej sos majonezowy, śmietanowy albo inne g****
[...] a z tego ze jak kazdemu bym radzil idac na kebaba,upatrujesz sobie dobre miejsce,gdzie daja duzo miesa,i mieso a nie skorki,dostaje duzo surowki bo lubie,mowie ze zamiast sosow chce sam ketchup, i nie jem porpostu 'bulki',wiele lepszy jest wtedy kebab wedle zdrowia mieso(co prawda sredniej jakosci),surowka(rowniez..) sos(mozna dac sam [...]